فردین یزدانی به عنوان یکی از کارشناسان حوزه مسکن، ضمن اشاره به این که بازار مسکن احتمالا رکودی ادامه دار داشته باشد و پیش بینی می شود در آینده شاهد گران تر شدن مسکن باشیم افزود: تنها راه مقابله با شرایط حاکم بر بازار مسکن، پیاده سازی طرح های جدیدی همچون واحد های مسکونی اجتماعی […]
فردین یزدانی به عنوان یکی از کارشناسان حوزه مسکن، ضمن اشاره به این که بازار مسکن احتمالا رکودی ادامه دار داشته باشد و پیش بینی می شود در آینده شاهد گران تر شدن مسکن باشیم افزود: تنها راه مقابله با شرایط حاکم بر بازار مسکن، پیاده سازی طرح های جدیدی همچون واحد های مسکونی اجتماعی است.
یزدانی از ادامه دار بودن رکود بازار مسکن خبر داد و اذعان نمود: التهاب در بازار های موازی، همچون بازار ارز و سکه و گران شدن بی حساب و کتاب مسکن سبب شده متقاضیان تمایلی به خرید مسکن نداشته باشند همانگونه که طی روز های اخیر آن چه گزارش شده تنها کاهش معاملات مسکن و رکود این بازار بوده است.
به گفته فردین یزدانی، هزینه احداث و تکمیل واحد های مسکونی به شدت افزایش یافته و با این وضعیت انتظار کاهش قیمت مسکن کمی نامعقول به نظر می رسد.
وی در ادامه صحبت هایش پیرامون تلاش های دولت جهت آرام کردن بازار مسکن توضیحاتی ارائه نمود و این طور گفت: افزایش سقف تسهیلات مسکن و یا اجرای طرح اخذ مالیات شاید در دوره های بلند مدت و یا حداکثر میان مدت بتواند اثربخش و تأثیرگذار باشد با این حال در یک بازه کوتاه پاسخگو نخواهد بود و شکاف ایجاد شده میان جهش قیمت مسکن و افت قدرت خریداران را پر نخواهد کرد.
یزدانی ضمن اشاره به این که تعداد واحد های مسکونی موجود در کشور کم نیست و کاملا جهت برآورده ساختن نیاز متقاضیان کافی می باشد تصریح کرد: آن چه سبب شده متقاضیان بدون خانه بمانند و در یافتن واحدی که مناسب نیازشان باشد به درب بسته بخورند، وجود ساختمان های خالی و گرانی است که بسیار لوکس هستند به گونه ای که متقاضی توان خریدشان را ندارد و از تهیه آن ها عاجز است، وگرنه تعداد واحد های مسکونی کشور هرگز کم نیست.
وی در ادامه از میسر نبودن اعمال نظارت و کنترل بر شرایط موجود خبر داد و این طور گفت: مهم ترین موضوعی که در حال حاضر گریبانگیر متقاضیان مسکن شده جهش قیمت مسکن، نرخ اجاره بها و به تبع آن افت چشمگیر قدرت خرید خانوار هاست که متأسفانه هیچ نظارتی نمی تواند این مسئله را حل کند.
یزدانی افزود: آن چه سبب شده حجم معاملات مسکن در شرایط کنونی این چنین کم باشد بی تردید کاهش قدرت خرید متقاضیان است و این مشکل با نظارتی دقیق یا قیمت گذاری های متفاوت برطرف نخواهد شد مگر عرضه مسکن افزایش یابد و یا توان مالی خریداران بیشتر شود.
این کارشناس حوزه مسکن با تأکید بر این که شرایط کنونی بازار مسکن واقعا مساعد نیست اذعان نمود: متأسفانه این قیمت ها کاملا واقعی هستند و آن چه روزانه با آن سر و کار داریم هرگز قیمت حبابی نیست. وی ادامه داد: وجود تورم و عواملی همچون گران شدن قیمت تمام شده ساختمان، موجب شده قیمت مسکن گران باشد.
ایشان در ادامه تصریح کردند: یکی از بهترین راهکار های موجود جهت آرام نمودن جو حاکم، احداث و عرضه مساکن اجتماعی است. به گفته یزدانی اجرای این طرح ۶ سال پیش از سوی دولت وعده داده شده که کماکان از آن خبری نیست. وی افزود: با این حال دو تا سه سال زمان نیاز است تا آثار این طرح مشهود گردد و نتایجش به طور ملموس قابل درک باشد از این رو اگر امروز هم این طرح را استارت بزنند قبل از دو سال آثارش را در اقتصاد شاهد نخواهیم بود.
منبع
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین
Sunday, 10 November , 2024